Referat: WAGGERYDS IK - JÖNKÖPING BANDY B

Härliga förutsättningar med perfekt is bjöd Waggeryds IP på inför kvällens match.
Ett revanschsuget Wik som efter Åbymatchen var lite tilltufsade i självförtroendet.
Att det skulle bli en hård kamp i kvällens match förstod vi när GM kollat igenom laguppställningen då några Wik bekantingar dök upp på matchrapporten.

Matchen började i ett högt tempo med chanser åt bägge hållen där ändå Wik var lite bättre. I minut 17 tog Wik ledningen genom Alexander Josephsson efter en tilltrasslad situation framför mål, det var väl rättvist efter hur inledningen sett ut. Bara fyra minuter senare dök förre Waggeryds tränaren Calle L upp vid bortre stolpen och kunde helt omarkerad styra in 1-1 också det enligt hur matchbilden sett ut. Matchen fortsatte i samma höga tempo med ganska bra och jämn bandy.
I minut 29 kunde ändå JB/Månsarp ta ledningen med 1-2 genom näste Wikbekanting nämligen Lukas W som även han fick stå omarkerad vid bortre stolpen och kunde även han rulla in ledningsmålet i tom kasse, dålig markering igen.
Som tur var kunde vi kvittera efter bara några minuter genom Robin Gräsman som likt Alle lyckades få in bollen efter lite kalabalik framför mål vilket blev halvtidsresultat.

Andra halvlek blev den första lik med JB som det spelförande laget mest beroende av ett par tempostarka spelare som höll bollen på ett bra sätt och rev sönder Wik försvaret med fin skridskoåkning. Därför tog också JB ledningen med 2-3 åter genom Lukas som med hög fart körde ifrån vårt försvar.
Efter detta mål tog Wik över och pressade hårt den närmaste kvarten och skapade en hel del chanser och fick till slut chansen att kunna kvittera på straffslag som tyvärr målvakten räddade och även returen missades, surt men sant.
Det blev inte bättre av att den svårstoppade Lukas W fick upp farten och gled igenom och gjorde 2-4 och stängde därmed matchen. Att sen tredje Wik bekantingen Dennis E gjorde 2-5 i 90 minuten var väl mest ett tecken på att matchen var förlorad.
Slutord: Årets kanske tempostarkaste match där JB/Månsarp drog det längsta strået tack vare Lukas Wahlgrens fina skridskoåkning. Tycker ändå att matchen var så pass jämn att ett oavgjort resultat hade varit rättvist hur konstigt det än låter. Dagens stjärnor får delas av samtliga spelare, det är bara och ta nya tag i nästa match / Häger